niedziela, 3 stycznia 2016

CAKE POPS

Cake pops to nic innego jak ciasteczka na patyku. U mnie powstały z poświątecznych, suchych ciast. Jak to zwykle bywa na święta, ciast na stole jest moc. Później jednak trzeba uciekać się do pewnych chwytów, aby jedzenie się nie zmarnowało. I właśnie w ten sposób powstały moje pyszne cake pops.


SKŁADNIKI
około 40 dag suchego ciasta z proszkiem do pieczenia Delecta (piernik, biszkopt, babka, ewentualnie kupne ciastka)
12 dag serka mascapone;
30 dag nutelli lub czekolady;
około 10 dag masła;
posypka Dekorada Delecty maczek smak truskawkowy;
posypka Dekorada Delecty maczek smak owocowy tutit frutti;
posypka Dekorada Delecty maczek smak mango;
posypka Dekorada Delecty owocowy smak;
patyki do lizaków.

WYKONANIE
Ciasto kruszymy, aby powstały okruchy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła (troszeczkę odlewamy do polania kuleczek). Dodajemy serek. Do masy czekoladowej dodajemy pokruszone ciasto. Wszystko dobrze mieszamy. Masę wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy i formujemy kulki. Gotowe kuleczki nakładamy na patyczek. Polewamy pozostawiona wcześniej czekoladą i posypujemy kolorowa posypką.


Chciałabym zwrócić Waszą uwagę na nową serię posypek Dekorada Delecta. Posypki te zawierają sok owocowy, naturalny aromat i barwniki pochodzenia naturalnego. Już po otworzeniu torebki możemy przekonać się, że posypki nie są „sztuczne”, a wkoło unosi się piękny owocowy zapach.

Wypiekamy świątecznie, kolorowo, naturalnie…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Google+